Formularz do wysłania pliku na stronie
Autor |
Wiadomość |
dawidk
|
Napisane: 8 kwi 2011, o 21:09 |
|
|
Witam serdecznie,
Chciałbym zapytać czy istnieje możliwość skonsultowania zapisu kodu PHP? Potrzebuje kogoś biegłego w tej materii, prosząc o pomoc w poprawieniu kodu formularza na stronie HTML - chciałbym wysłać taką wiadomość z plikiem bezpośrednio ze strony - wiem, że potrzebuję przygotować odpowiedni plik PHP, ale nie mam w tej dyscyplinie żadnego doświadczenia. Bez podstaw w programowaniu w php, wszystko wydaję się być poza zasięgiem... będę wdzięczny za każdą pomoc, podpowiedź, wszystko co będzie wstanie mi pomóc. Jeśli ktoś zamierza się wymądrzać, proszę sobie odpuścić.
KOD HTML
<form method="POST" name="email_form_with_php" action="send.php" enctype="multipart/form-data"> <p><label for='name'>Imię i nazwisko: </label> <p><input type="text" name="name" > <p><label for='email'>E-mail: </label> <br><input type="text" name="email" >
<p><label for='name'>Telefon: </label> <br><input type="text" name="telefon" >
<p><label for='message'>Tekst:</label> <br><textarea name="message"></textarea> <p><label for='uploaded_file'>Wybierz plik:</label> <br><input type="file" name="uploaded_file"> <p><input type="submit" value="Wyślij" name='submit'> </form>
KOD PHP (wyświetla nonstop plik "kontakt_blad.htm")
<?PHP $adresat = 'mailto:dawid.klebek@gmail.com';
@$name = $_POST['name']; @$email = $_POST['email']; @$telefon = $_POST['telefon']; @$message = $_POST['message']; @$uploaded_file = $_POST['uploaded_file']; $header = "From: \nContent-Type:". ' text/plain;charset="iso-8859-2"'. "\nContent-Transfer-Encoding: 8bit"; if (mail($adresat, 'List ze strony', $content, $header)) header('location: kontakt_ok.htm'); else header('location: kontakt_blad.htm'); ?>
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam, Dawid
|
|
Góra |
|